Разликата помеѓу чевли за заштита при работа и обични чевли се главно се гледа во 3 поени

Разликата помеѓу осигурителните труд чевли и обични чевли главно се гледа во 3 поени, јас верувам дека исто така се љубопитни за тоа што 3 поени се гледа во.

1.According на разликата во дизајн филозофија, чевли труд заштита се дизајнирани за да се заштити безбедноста на нозете на работните луѓе. Затоа, безбедноста е примарен фактор да се смета во дизајнот.

Она што обичните чевли смета повеќе е убава, удобно, модерен, пренослив, тоа е да се грижиме за потребата само на потрошувачот.

2. разлика се гледа од место на употреба: повеќето од местата за употреба на чевли за заштита на трудот се во специфична операција места како што се галванизација работилница, градилиште и големи машини фабрика.

Обичните чевли се во основа се користат за пешачење, шопинг и на јавни места како канцеларии без поголеми опасности.

3. Од гледна точка на материјали за правење на себе чевли, разлики може да се види: обични чевли обично се направени од обични материјали, како што се текстилната ткаенина површински материјали, вештачка кожа, итн, додека чевли заштита на трудот мора да се направи на добри материјали за изолација , електростатско материјали, волска кожа, висока температура отпор и други специјални материјали.

Да не зборуваме за единствена, обични чевли се претежно TPR outsole, од сегашниот пазар, чевли заштита на трудот се претежно употреба на гумени ѓонови или СТП стапала.


Време на мислењето: Aug-28-2018
WhatsApp Online Chat !